Λειτουργία αυτοθέρμανσης μπαταρίας ιόντων λιθίου

- 2021-03-10-

Λειτουργία αυτοθέρμανσης μπαταρίας ιόντων λιθίου

Συχνά πρέπει να ρυθμίσουμε τον ηλεκτρολύτη και το ηλεκτρόδιο για να βελτιώσουμε την απόδοση χαμηλής θερμοκρασίας της μπαταρίας ιόντων λιθίου με κόστος υψηλού κόστους και θυσίας απόδοσης. Πρόσφατα, οι ερευνητές υπέβαλαν μια νέα ιδέα, χωρίς να αλλάζουν την αναλογία ηλεκτρολύτη και ηλεκτροδίου χαμηλής θερμοκρασίας, ξεκινώντας μόνο από τη δομή της μπαταρίας, εισάγοντας φύλλο Ni επικαλυμμένο με μονωτικό στρώμα πολυμερούς μεταξύ των εσωτερικών πλακών της μπαταρίας, πραγματοποιείται μπαταρία ιόντων λιθίου Η λειτουργία αυτοθέρμανσης της μπαταρίας ιόντων λιθίου μπορεί να θερμάνει την μπαταρία ιόντων λιθίου από - 30 â ƒ έως 0 â „ƒ σε 30 δευτερόλεπτα, η οποία καταναλώνει μόνο το 5,5% της ενέργειας της μπαταρίας.

Προς το παρόν, υπάρχουν δύο τρόποι θέρμανσης της μπαταρίας: εξωτερική θέρμανση και εσωτερική θέρμανση. Η εξωτερική θέρμανση πραγματοποιείται κυρίως με αγωγή θερμότητας ή μεταφορά θερμότητας, και η μπαταρία θερμαίνεται από υλικό PTC ή μεμβράνη θέρμανσης. Ωστόσο, η θέρμανση είναι άνιση και η απόδοση θέρμανσης είναι χαμηλή. Η εσωτερική θέρμανση παράγει απευθείας θερμότητα στην μπαταρία, έτσι η απόδοση θέρμανσης είναι υψηλότερη και η θέρμανση είναι πιο ομοιόμορφη.

Λόγω της χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας της δομής της μπαταρίας ιόντων λιθίου, όταν η θερμοκρασία επιφάνειας της μπαταρίας αυξάνεται από - 20 â „σε 0 â„ ƒ, η θερμοκρασία του φύλλου Ni στο μέσο της μπαταρίας φτάνει περίπου τα 30 â ƒ , που σχηματίζει μια μεγάλη κλίση θερμοκρασίας μεταξύ του εσωτερικού και της επιφάνειας της μπαταρίας. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας θα οδηγήσει στη διαφορά του ρυθμού εκφόρτισης διαφορετικών κυττάρων. Λόγω της ύπαρξης μεγάλης κλίσης θερμοκρασίας, η διαδικασία αυτοθέρμανσης επηρεάζει αρνητικά την απόδοση της μπαταρίας λιθίου και οδηγεί επίσης στην υψηλή κατανάλωση ενέργειας θέρμανσης της μπαταρίας λιθίου.